DETOX – Reset – Energieboost

In het voorjaar krijgt iedereen weer zin om naar buiten te gaan. Wel jammer dat de sappige rookworst, de stamppot en het duveltje van de afgelopen winter hun effect hebben gehad: de vrolijke lentekleren zitten strak en onze conditie laat te wensen over. Tijd dus voor een detox/reset.

Voeding

Door ongezonde voeding te laten staan en alleen smoothies te drinken en rauwe groenten en fruit te ten, zet je het lichaam aan tot het afvoeren van afvalstoffen.  Bij het resetten van je lichaam is het belangrijk de functie van de lever te ondersteunen. Verboden : toegevoegde suikers, alcohol, gefrituurd voedsel,…..

Bijvoorbeeld

 Wakker worden : 1 glas lauw water met citroen
Ontbijt : warme thee met 1 cm verse gember, fruit (in smoothie of stukken)
Lunch : vis met verse groenten
Theetijd : kokosnoot snack
Dinner : fruit (in smoothie of stukken)
Voor naar bed gaan :  kaneelthee.

Als je daarnaast de bekende  2 liter vocht tot je neemt, bij voorkeur warm water en/of (kruiden)thee, zul je zien dat je je snel beter en fitter gaat voelen.

Acupressuur.

Het masseren van de befaamde Drie Mijlen Punten geeft je een stevige energie boost. Uitgeputte soldaten uit het oude Chinese leger konden weer mijlen afleggen na het masseren van: de drie mijlen punten. Door beide punten (zowel links als rechts) elke ochtend en avond twee minuten met zachte ronddraaiende bewegingen te masseren, merk je al snel dat je je energieker gaat voelen.

3ma
Het Arm-3-mijlen punt bevindt zich
bovenop de onderarm, op de denkbeeldige lijn
tussen duim en de buitenzijde van de elleboog.
Het punt ligt op twee vingers afstand van de elleboog.

 

3ba

 

Het Been-3-mijlenpunt bevindt zich
op de buitenzijde van het onderbeen, net onder de knie.

 

 

 

Advertenties

reizen met en tussen locals