Activiteiten

Veel kan je zelf doen ter plaatse, vanuit het huis.
Als je niet alleen wil gaan kan ik een lokale gids meesturen voor 5€ per dag.
Je kan met openbaar vervoer, of een auto huren met chauffeur.
Een auto met chauffeur is 30 € per dag (zonsopgang tot zonsondergang)

Je vervelen hoeft niet (maar mag wel) Enkele mogelijke activiteiten :

Dhow sailing:

Zeiltrips in alle soorten en lengtes(kwa tijd)  kunnen georganiseerd worden. Korte om de zonsondergang te bewonderen, met of zonder dinner aan boord, of zelfs helemaal naar Zanzibar. Je kan ook gaan snorkelen of vissen vanaf de boot.

dowh

Bezoek verschillende lokale organisaties die opkomen voor het behoud van dieren :
Bio-Ken snake farm
1

Watamu turtle watch
2

Fort Jesus Butterfly park

P1050866

Watersporten : waterskiing, wakeboarding, windsurfing, Hobbycat sailing:  Dit jaar is er een nieuw bedrijfje gestart , in Kilifi , 3° South waar je allerlei water activiteiten kan boeken. .

Snorkelen en scuba-diving PADI cursussen: of je nu veel of weinig ervaring hebt : alles is mogelijk. Op jezelf in’t ondiepe wat snirkelen of meegaan met een trip. De Vuma Caves in Kilifi Creek zijn een hoogtepunt voor duikers,op eendiepte van +- 20 meter. In de grotten vind je oa.  groupers, giant trevallies en barracuda. Dolfijnen zie je ook vaak spelen in de open zee, vlakbij de Vumae caves.

ECO -tour: mensen van  Wild Living Organization kunnen je hun projecten tonen waarmee ze proberen de lokale mensen natuur behoud bij te brengen.  bv. maken van eco-houtskool, wild champignons kweken en plukken om ontbossing te helpen voorkomen,  natuur zeep maken, aloe vera kweken en nog meer
eco

 

Arabuko Sokoke Forestarabuko

Safari in tenten, of in Lodges  alles is mogelijk en bespreekbaar.
Tsavo East National Park is ongeveer 3 uur rijden van Kilifi.
5

Cultureel historisch: The Mnarani Ruins van Kilifi, “de verloren stad Gedi” , fort Jesus in Mombasa en  Jumba la Mtwapa Ruins zijn allemaal overblijfselen van 14e eeuws beschavingen.

Vogels/vogelen  : Er is een gebied in de creek dat Bird Island heet.  Door de mangrove moerassen zijn er duizenden migrerende vogels. (Carmine Bee-eaters bijv. met hun spectaculaire kleuren) je kan met een boot, een kayak of zelfs te voet gaan spotten.
Er is ook  Birdland Aviary in Watamu waar zeker 230 soorten kunnen gespot worden. Uiteraard hoort Arabuko Sokoke forest hier ook weer bij.

bee eater

Eten/drinken/muziek : Kilifi Boatyard is populair om te lunchen of voor ‘afternoon drinks’. Er liggen hier mooie jachten, sommigen van wereldreizigers die tijdelijk aanmeren.  Er is een  boatyard’s taxi-boat. Er zijn veel andere restaurantjes :  Kilifi Members Club, Baroness, Makuti Villas, Hypa Bar and more. A charmante optie is Nautilus restaurant, je zit boven water en er is een fijn menu met wijnlijst.
boat yard

De prachtige witte stranden nodigen uit om lange wandelingen te maken, yoga te doen en gewoon te luieren, ver hof je niet te lopen, gewoon de trap af bij ons huurhuis.Het binnenland in achterop een brommer de binnenlanden in is ook een speciale ervaring.


dag10c

Een massage met pure Kokosolie, gezond voor de huid en weldadig voor de spieren.Hele lichaam, alleen schouders of voeten…..Judy komt aan huis : 10€ voor 30 minuten.100_2237

Op de markt inkopen doen is erg leuk.

Vers van de markt
de markt

Je kan ook de kok opdracht geven om bepaalde gerechten te maken. Of een swahili dish leren maken. Bijv. Kuku na nazi.

This slideshow requires JavaScript.

.

//

web counter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: