FAQ – Vaak gestelde vragen

vraag

Ondanks het feit dat ik denk veel info te geven op mijn site , komen er per mail toch vaak vragen. Een selectie :

 • Hoeveel inentingen moet ik en wat met Malaria ?
   Inentingen zijn NIET nodig. Ook gelekoorts is NIET verplicht. het kan handig zijn je tetanus te herhalen in de tropen ontsteekt het kleinste schrammetje. Over malaria kan je veel lezen op deze link. Ik onthoud vooral dit : Profylaxen masceren de symptomen vaak zodat je er later pas echt last van krijgt, wel kunnen zij ervoor zorgen dat de symptomen wat minder heftig zijn.
 • Ik wil je eerst vragen wat precies jouw bedoeling is. Wil je samen reizen en/of met meerdere. Wat zijn je plannen?
   Ik wil de huishuur/taxi’s  delen met maximaal 6 mensen
 • Moet ik meedoen met jou dieet ?
  Nee natuurlijk niet : je eet wat je wil, wanner je wil, waar je wil en hoeveel je wil.
 • Ik heb het gevoel dat jij niet echt een reisgenootje zoekt.
  Ik zoek inderdaad niet 1 persoon, ik zoek huishuur delers. Tenzij die 1 persoon de kosten met z’n tweetjes wil delen. Het minimum aantal waarmee ik weg geweest ben is 3  : Coby, Ji-Yong en ikzelf. We hadden toen elk een eigen kamer. 
 • Mijn intentie is wel om samen de omgeving etc te gaan ontdekken.
  Als je op safari wil moet je dat doen met andere leden van het groepje, want ik ben al 200 keer op safari geweest in mijn leven en ga daar dan idd niet elke keer weer 200-300 euro voor uitgeven. Maar inlandse dagtrips en ZEKER zwemmen met dolfijnen doe ik wel mee.
 •  Ik heb het idee dat je ter plaatse je eigen weg gaat met jouw vrienden daar. Dat snap ik, maar dat is niet mijn bedoeling.
  Dat is niet zo; want vriend Ndurya is de ”houseboy” en die hoort sowieso bij het huis, net als Safari, de nachtwaker. OF ik ben thuis OF ik ben met geïnteresseerden op dagtrip. Lees het blog maar😉 
 •  een lange reis voor maar 8 dagen ?
  (P had zelf aangegeven dat ze 8 dagen tijd had)
  Standaard verkopen Neckermann ed. 9 dagen waarvan 2 in het vliegtuig. Wij reizen daarom 11-14 dagen minimum. (wel voor veel lagere prijs) Langer kan ook.
 •  het huis delen met anderen ? Dat maakt de reis betaalbaar. Als je heel erg op privacy gesteld bent zijn er in de enorme tuin  plaatsen waar je je kan afzonderen in een hangmat. Het is wel zo dat het huis heel open is om de wind door te laten, dus als je heel hard snurkt dan zullen anderen dat horen. Persoonlijk hoor ik liever iemand snurken dan jolige dronken Russen in all inclusive hotel, maar dat is mijn persoonlijke ”trauma”.
 • Indien de rest daar uit wil en ik niet, weet ik niet of ik me op mijn gemak voel alleen in huis.
  Je bent nooit alleen want Ndurya en Safari zijn altijd ‘thuis’. Zelf blijf ik ook regelmatig thuis als anderen (met of zonder gids) een uitstap/safari doen. Je kan eten wat je wil, wanneer je wil.
 • Er is toch een hoop armoede ook daar, en misschien voel ik me niet veilig dan
  Wat kan ik hierop zeggen ? In ons eigen land is ook een hoop armoe, zeker in grote steden. In Dubai is er ook veel armoede (bij de import Pakistaanse werkezels) Armoede is geen reden om je onveilig te voelen, wel om je schuldig te voelen. Door onze aanwezigheid daar zijn er alvast een aantal mensen die een beter inkomen hebben. Bijv. de huisboy, de nachtwaker, de groenten winkel, de piki-piki chauffeurs, de vissers die vis komen verkopen. Juist als je in een privé huis zit en deze dingen doet draag je bij aan de lokale economie. Het is mijn ervaring : hoe minder mensen hebben hoe liever ze delen. Kenianen zijn enorm gastvrije, vrolijke mensen. Er lopen minder chagerijnen rond in Kenya dan hier in Europa, ondanks hun armoede. De middenklasse is heel behoorlijk aan het groeien trouwens.
 • Als ik niet 100% achter mijn keuze sta doe ik het liever niet
   
  DAT is een feit. Ik wil ook niemand meenemen die zich er niet goed bij voelt😉
 • Zorg ik dan zelf voor vliegtickets ?
  liever niet, het is makkelijker als we allemaal samen vliegen en slechts 1 keer boekingskost betalen
 • Ik veronderstel dat er altijd een kamer gedeeld wordt ?
  Je mag ook een alleen in een kamer, maar dan betaal je 25€ per dag meer
 • ik wil wel een kamer delen , met wie dan ook ( ook een vrouw ) maar niet het bed !
  In elke kamer zijn 2 1 persoonsbedden, ze staan 2 meter van elkaar. Tot nu toe is datnooit een probleem geweest. 
 • Waar komen de mede-reizigers meestal vandaan ?
   Als je op de foto’s staat op de site staat dat erbij J