FAQ – Vaak gestelde vragen

faq

 • Hoeveel inentingen moet ik en wat met Malaria ?
   Inentingen zijn NIET nodig. Ook gele koorts is NIET verplicht. Het kan handig zijn je tetanus te herhalen, in de tropen ontsteekt het kleinste schrammetje. Ik onthoud vooral dit : Profylaxen maskeren de symptomen vaak,  zodat je er later pas echt last van krijgt, wel kunnen zij ervoor zorgen dat de symptomen wat minder heftig zijn, lokale anti malaria zijn afgestemd op de soort. lees meer
 • Ik wil je eerst vragen wat precies jouw bedoeling is. Wil je samen reizen en/of met meerdere. Wat zijn je plannen?
   Ik wil de huishuur/taxi’s  delen met maximaal 6-7 mensen.
 • Moet ik meedoen met jou dieet ?
  Nee natuurlijk niet : je eet wat je wil, wanneer je wil, waar je wil en hoeveel je wil.
 • Ik heb het gevoel dat jij niet echt een reisgenootje zoekt.
  Ik zoek inderdaad niet 1 persoon, ik zoek huishuur delers. Tenzij die 1 persoon de kosten met z’n tweetjes wil delen, zoals Ans in November 2019. In 2013 was ik met   : Coby, Ji-Yong en ikzelf. We hadden toen elk een eigen kamer, zij wilden elk een privé kamer en betaalden dus wat meer.
 • Mijn intentie is wel om samen de omgeving etc te gaan ontdekken.
  Als je op safari wil moet je dat doen met andere leden van het groepje, want ik ben al 200 keer op safari geweest in mijn leven en ga daar dan idd niet elke keer weer 300-400 euro voor uitgeven.  Maar inlandse dagtrips en ZEKER zwemmen met dolfijnen in Kilifi of snorkelen in Kuruwitu doe ik altijd mee. 
 •  Het huis delen met anderen ?  Dat maakt de reis betaalbaar. (een hotel deel je met veeeel meer)
  Als je heel erg op privacy gesteld bent is er in  plaats genoeg waar je je kan afzonderen.  Persoonlijk hoor ik liever iemand snurken dan jolige dronken Russen in all inclusive hotel die met de deuren slaan………
 • Indien de rest daar uit wil en ik niet, weet ik niet of ik me op mijn gemak voel alleen in huis.
  Je bent nooit alleen want de bedienden zijn altijd ‘thuis’. Zelf blijf ik ook regelmatig thuis als anderen (met of zonder gids) een uitstap/safari doen.
 • Er is toch een hoop armoede ook daar, en misschien voel ik me niet veilig dan
  Wat kan ik hierop zeggen ? In ons eigen land is ook een hoop armoe, zeker in grote steden. In Dubai is er ook veel armoede (bij de import Pakistaanse werkezels) Armoede is geen reden om je onveilig te voelen, wel om je schuldig te voelen.
  Door onze aanwezigheid in Kenia zijn er alvast een aantal mensen die een beter inkomen hebben. Bijv. de huisboy, de nachtwaker, de groenten winkel, de piki-piki chauffeurs, de vissers die vis komen verkopen. Juist als je in een privé huis zit en deze dingen doet draag je bij aan de lokale economie.
  Het is bovendien mijn ervaring : hoe minder mensen hebben hoe liever ze delen. Kenianen zijn enorm gastvrije, vrolijke mensen. Er lopen minder chagerijnen rond in Kenya dan hier in Europa, ondanks hun armoede.
  De middenklasse is heel behoorlijk aan het opkomen.
 • Als ik niet 100% achter mijn keuze sta doe ik het liever niet
   
  DAT is een feit. Ik wil ook niemand meenemen die zich er niet goed bij voelt😉
 • Zorg ik dan zelf voor vliegtickets ?
  liever niet, het is makkelijker als we allemaal samen vliegen en slechts 1 keer boekingskosten moet betalen (zie verhaal blog)Ik veronderstel dat er altijd een kamer gedeeld wordt ?
  Je mag ook een alleen in een kamer, maar dan betaal je meer voor een alleen gebruik van een volledige kamer.
 • Waar komen de mede-reizigers meestal vandaan ?
   Als je op de foto’s staat op de site staat dat erbij .

ALLES KAN NIETS MOET

%d bloggers liken dit: