Malindi


Een bruisende stad met verschillende waardevolle historische bezienswaardigheden, een eigen nationaal marine park en een fantastisch strand.
Malindi is een smeltkroes van lokale culturen met een rijke en fascinerende geschiedenis. Wandel door de steegjes van de sfeervolle oude stad, dineer in geweldig Italiaans restaurant of neem een ​​duik in het kristalheldere water van de Indische oceaan.Je zult zelf ontdekken dat Malindi behoorlijk charmant is.


De oier

 

De Malindi pier

 

 

 


Marafa depression
Vanuit Malindi worden er sundowner trips aangeboden om de prachtige kleuren van dit mooie spectakel te aanschouwen.

 

 


Malindi museum
Dit redelijk interessante museum heeft enkele tentoonstellingen over onderwaterarachaeologie langs de Keniaanse kust. Boven kun je je verdiepen in de wereld van de negen Mijikenda-stammen die het kustgebied tussen Tanzania en Malindi bewonen.


Arabuko Sokoke forest :

De ingang van dit prachtige stukje

regenwoud is dichter bij Malindi dan bij Kilifi en zodoende kan je er ’s morgens vroeg als zijn voor de ochtend wandeling. Zeker een aanrader.

Er is een diertje te vinden uniek in de wereld. De elephant shrew.

 


De portugese sporen van in de 15de eeuw
De Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama heeft het kerkje in de 1498 opgericht om twee van zijn bemanning hier vermoedelijk te begraven. Het is zeker waar dat St Francis Xavier op weg was naar India.

 

Ga eerst naar de Vasco de Gama-pilaar om de sleutel van de conciërge te krijgen als je in het kerkje wil.

Set in an idyllic location on the Indian Ocean, and buried deep in a lush forest, the town was thought to have been founded in the early 13th-century, although hard evidence eludes most scientists. But what has really baffled researchers is the well-established town’s mysterious abandonment and incredible development.


Gedi Ruins, 10 km te zuiden van Malindi

Gedi Ruins

 

 

 

 

 

 

 


Organic farm Fundissa


 

Naar Kenia met RiNique ?

%d bloggers liken dit: